Ik ben Jolanda Nabben (1981). Moeder van Jip en Ted, partner van Luc, vriendin, dochter, zus, docent kunstvakken beeldend en keramist. We wonen in Smakt (bij Venray); heerlijk rustig, bij de natuur en veel ruimte. Mijn atelier is dan ook aan huis.

Toen ik nog een klein meisje was zat ik al altijd te tekenen. Heerlijk om op de Kunstacademie de hele dag te ‘kunsten’. De modules keramiek waren fantastisch. Misschien juist omdat ik alleen bij keramiek herkansingen nodig had; toch iets anders dan tekenen. 😉 De verslaving was begonnen… Na het afstuderen in 2002 mocht ik meteen les gaan geven op het Dendron College in Horst. Hier werk ik nog steeds met veel plezier. Van de eerste maanden salaris heb ik een keramiekoven gekocht.

Vroeger liet mijn moeder mij tekenen als ik niet lekker in mijn vel zat en dan was er weer een ‘blije’ Jolanda. Hoe krachtig creativiteit is heb ik jaren extra mogen ervaren… Een dubbele burn-out en slaapstoornis hebben me in het donker gebracht om uiteindelijk juist het licht weer te kunnen zien. Alle mogelijke therapieën en begeleiding heb ik met beide handen aangegrepen maar pas toen ik bij Bianca Ambrosius de trainingen creativiteit als middel ging volgen kwam ik thuis bij mezelf.

Ik leerde mezelf kennen en elk schilderij dat ik bij haar heb gemaakt vertelde iets over mij en tegen mij. Het hielp me steeds weer een stukje dichterbij mezelf te komen. Nu een aantal jaren verder kan ik zeggen dat ik juist dankbaar ben voor het proces.

Het verlangen groeide om ook andere mensen die (helende) kracht van creativiteit te laten ervaren. Hoe creativiteit de verbinding met jezelf en ook met anderen kan versterken! Dit is steeds meer te voelen tijdens het lesgeven op het Dendron College. En sinds eind 2021 is er ‘van KLEI naar MIJ’ (zie workshops). Heerlijk om zo helemaal vanuit het hart❤️ te mogen werken. En samen met het werk dat ik voor Kinderhospice Kwatro mag doen is er een mooie balans! ☺️