Persoonlijke urn

In mijn atelier in Smakt (bij Venray) kun je zelf – of met vrienden of familie – een persoonlijke urn maken van keramiek.
Je mag mij ook een urn uit laten voeren in keramiek.

De eerste urn maakte ik na het overlijden van mijn beste vriendin in 2006. Dit was heel speciaal en heeft echt geholpen bij het rouwproces. Daarna kreeg ik geregeld de vraag of ik een urn wilde boetseren. Mijn antwoord was altijd nee… Een paar jaar geleden kreeg ik weer de vraag en heb ik met mijn hart geantwoord in plaats van met mijn hoofd. Sindsdien heb ik verschillende urnen mogen maken. Elke keer werd ik geraakt door het contact. En heel bijzonder; ik heb ook nabestaanden mogen begeleiden bij het zelf boetseren van een urn in mijn atelier. Steeds voelde ik me verschrikkelijk dankbaar voor het mogen begeleiden van deze mensen. Ook is het mogelijk om je eigen urn bij mij te komen boetseren… (of ik kom met materiaal naar jou mocht naar mijn atelier komen niet meer haalbaar zijn).

Het maken van een urn bestaat uit 2 workshops. De eerste keer zal de urn (of urnen als de as verdeeld zal worden) geboetseerd worden. Deze gaat na minimaal 2 weken drogen voor de 1e keer de oven in. Daarna zal de urn geglazuurd worden en nog een keer gestookt worden.

Tijdens de workshops is er alle ruimte voor gesprek, verdriet en persoonlijk proces.

Bel, app of mail gerust voor meer informatie!