Verbinding

van KLEI naar MIJ ‘verbinding’

Je kunt nog zoveel volgers en vrienden op social media hebben: online contact haalt het niet bij echte, real life verbinding. Met anderen, alles om je heen maar ook met jezelf.
Zo gek is dat ook helemaal niet. Ons hele zijn is opgebouwd uit ontelbaar veel verbindingen. Onze cellen, geest en ons lichaam: allemaal bestaan ze uit verbindingen die dag in dag uit met elkaar communiceren.
Verbinding = gezond
Als je je verbonden voelt met anderen, komt er oxytocine vrij. Dit hormoon, ook wel bekend als het gelukshormoon, stuurt vervolgens de aanmaak van serotonine aan. Dit stofje geeft je een goed gevoel. Oxytocine en serotonine kunnen stress tegengaan, gevoelens van angst verminderen en zelfs de kans op depressie verminderen. Serotonine wordt ook nog eens gelinkt aan je spijsvertering, eetlust, slaap, geheugen en seksuele gezondheid.
Minder angst, meer verbinding
Voor echte verbinding moet je je veilig voelen. Voel je angst, dan staat je brein in de overlevingsstand en is er geen ruimte voor het aangaan van connecties. Als je je onzeker voelt, bijvoorbeeld op een feestje waar je niemand kent, is het moeilijk om contact te leggen. Voel je je op je gemak, dan ontstaan gesprekken juist vanzelf. Met meer controle over de manier waarop je brein reageert, ben je in staat om vaker betekenisvolle relaties aan te gaan met jezelf en de wereld om je heen. Gelukkig kun je dat zelf een beetje sturen door het activeren van je prefrontale cortex. Dit deel van je hersenen reguleert je emoties, zorgt voor rationele gedachten en helpt je je kalm te voelen.

Elk thema bevat 2 bijeenkomsten van 9.30 tot 12.00 in mijn atelier. (ma, woe of vr)
Per thema;
– 2x een bijeenkomst met maximaal 6 deelnemers
(boetseren en ongeveer 3 weken later glazuren)
– Thuisopdrachten
(om tussen de bijeenkomsten in het thema te blijven)
– Materiaal en gebruik van gereedschap
– Bakken van het gemaakte werk
– Koffie, thee en lekkers

€ 139,- incl. btw

Bel, app of mail gerust voor meer informatie!

Klei als middel om steeds meer bij jezelf,
in balans en in je kracht te komen!
Werken met klei werkt rustgevend. De aarde in je handen zorgt ervoor dat je zelf ook gaat aarden. Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. In onze huidige maatschappij zijn we vaak ‘topzwaar’. De meeste activiteit vindt plaats in ons hoofd. Deze trainingen geven je de mogelijkheid om rust in je hoofd en lichaam te ervaren.
Door intuïtief te boetseren maak je contact met je innerlijke wereld. Door contact te maken met wat bewust en onbewust in je leeft (en dat te voelen) maak je de weg vrij voor je innerlijke kracht. De combinatie van meditatie, visualisatie en klei laat je ontspannen. De energie gaat stromen. Werken met klei maakt je hoofd leeg. Het stimuleert je creatieve hersenhelft en brengt je in balans. Het doel van deze trainingen is niet om het technisch boetseren te leren (wat in het proces wel zal gebeuren). Je gaat vanuit je gevoel werken, soms zelfs met de ogen dicht. Zo ontstaan er authentieke kunstwerken die iets over jou en tegen jou zeggen.
‘Toevallig’ zijn dit de meest prachtige kunstwerken!
Je krijgt deskundige begeleiding met alle ruimte voor jouw identiteit en creativiteit. Natuurlijk zal ik al mijn kennis en vaardigheden met jou delen om zo nog meer bij de kern te kunnen komen. De bijeenkomsten zijn vormgegeven rond een bepaald thema zoals bijvoorbeeld; aarden, bloei & kracht, loslaten & ontvangen en zelfliefde. Iedere bijeenkomst starten we met een meditatie als inleiding.
Aandacht voor jezelf!