Zonder donker geen licht

van KLEI naar MIJ ‘zonder donker geen licht’

Het is fijn om te focussen op alles wat er goed gaat in het leven. Maar het is óók waardevol om de donkerte niet uit de weg te gaan, want juist die momenten leren je de grootste levenslessen.
We leven in een wereld waarin de nadruk vaak gelegd wordt op wat er goed gaat. We posten de mooiste selfies op prachtige stranden, delen het graag als een succes behaald is en als iemand vraagt hoe het gaat, antwoorden we met ‘goed hoor, z’n gangetje’. Maar het leven is meer dan mooie selfies, successen en geluk. Elk mens kent ook donkere periodes. Tijden waarin we moeten dealen met verlies, eenzaamheid, wanhoop, verdriet, woede of neerslachtigheid. Daar ontkomt geen mens aan.
Niet zo zwaar
Soms kan het lastig zijn wanneer andere mensen delen dat het even niet zo goed met hen gaat. En zelf hebben we het er vaak ook liever niet over. Omdat het confronterend is, ongemakkelijk of pijnlijk. Het is een natuurlijke neiging om in tijden van donkerte heel hard te focussen op wat wel goed gaat; om gesprekken en gedachtes een lichtere kant op te sturen. Echt stilstaan bij zware onderwerpen is moeilijk. En toch zouden we het vaker moeten doen.
Licht in de duisternis
Ook in de duisternis kan namelijk schoonheid schuilen. Mijn meest donkere periodes waren tegelijkertijd ook periodes waarin ik enorm veel liefde en verbinding voelde met de mensen om mij heen. Op zulke momenten vallen alle materiële zaken, zakelijke successen of oppervlakkige geluksmomenten weg, en leert het harde leven je waar het eigenlijk echt om draait.
Levensles
Juist daarom zouden we niet weg moeten lopen van de duisternis, maar onszelf toestaan er in te sluimeren. De momenten waarop we ons diep ellendig voelen, zijn ook de momenten waarop we het meest leren. Over onszelf, het leven en de mensen om ons heen (en van wie we ook weer leren). Die lessen leveren een duurzaam geluk op dat geen mooie vakantie, promotie of geldbedrag kan evenaren.

Elk thema bevat 2 bijeenkomsten van 9.30 tot 12.00 in mijn atelier. (ma, woe of vr)
Per thema;
– 2x een bijeenkomst met maximaal 6 deelnemers
(boetseren en ongeveer 3 weken later glazuren)
– Thuisopdrachten
(om tussen de bijeenkomsten in het thema te blijven)
– Materiaal en gebruik van gereedschap
– Bakken van het gemaakte werk
– Koffie, thee en lekkers

€ 139,- incl. btw

Bel, app of mail gerust voor meer informatie!

Klei als middel om steeds meer bij jezelf,
in balans en in je kracht te komen!
Werken met klei werkt rustgevend. De aarde in je handen zorgt ervoor dat je zelf ook gaat aarden. Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. In onze huidige maatschappij zijn we vaak ‘topzwaar’. De meeste activiteit vindt plaats in ons hoofd. Deze trainingen geven je de mogelijkheid om rust in je hoofd en lichaam te ervaren.
Door intuïtief te boetseren maak je contact met je innerlijke wereld. Door contact te maken met wat bewust en onbewust in je leeft (en dat te voelen) maak je de weg vrij voor je innerlijke kracht. De combinatie van meditatie, visualisatie en klei laat je ontspannen. De energie gaat stromen. Werken met klei maakt je hoofd leeg. Het stimuleert je creatieve hersenhelft en brengt je in balans. Het doel van deze trainingen is niet om het technisch boetseren te leren (wat in het proces wel zal gebeuren). Je gaat vanuit je gevoel werken, soms zelfs met de ogen dicht. Zo ontstaan er authentieke kunstwerken die iets over jou en tegen jou zeggen.
‘Toevallig’ zijn dit de meest prachtige kunstwerken!
Je krijgt deskundige begeleiding met alle ruimte voor jouw identiteit en creativiteit. Natuurlijk zal ik al mijn kennis en vaardigheden met jou delen om zo nog meer bij de kern te kunnen komen. De bijeenkomsten zijn vormgegeven rond een bepaald thema zoals bijvoorbeeld; aarden, bloei & kracht, loslaten & ontvangen en zelfliefde. Iedere bijeenkomst starten we met een meditatie als inleiding.
Aandacht voor jezelf!